Training en coaching voor particulier en organisatie

Methodieken

HARTCOHERENTIE

Wat is hartcoherentie?

Hartcoherentie is een wetenschappelijke methode waarbij via eenvoudige ademhalingstechnieken het hartritme wordt beïnvloed. Het hart communiceert immers met de hersenen en geeft informatie over de interne toestand. Hierop reageert ons brein door verschillende signalen door te geven: is het hartritme gejaagd en onregelmatig, dan geven hersenen aan dat er gevaar is en het lichaam gaat in ‘vecht/vluchtmodus’. Wanneer het hartritme daarentegen rustig en regelmatig is, communiceren je hart en brein met elkaar in een veilige modus en brengen je in balans.

Waarom hartcoherentie?

Door deze ademhalingstechniek krijg je grip op je emotionele reacties en andere belemmerende invloeden. Negatieve, onprettige gevoelens kunnen we transformeren naar een positief gevoel. Innerlijke rust en stress reduceren bereik je als je consequent de techniek toepast.

Voor wie?

Mensen met stress, acute of chronische hyperventilatie,
burn-out, hoge bloeddruk, faalangst, examenvrees, depressie, onrust, concentratieproblemen, slaapproblemen, emotionele eters, ...

Wat is het doel van hartcoherentie training?

Mentaal en emotioneel in topconditie blijven, veerkracht opbouwen is de doelstelling van
hartcoherentie training. De training bestaat uit een 4 stappenplan waarin jou de specifieke techniek aangeleerd wordt.

Hoe werkt hartcoherentie?

Je kan je hartritme zichtbaar maken via biofeedbackapparatuur op je computer, gsm of tablet. Dit zowel voor Android (pc) als IOS (Apple). Je krijgt onmiddellijk een visuele weergave van het effect dat jouw emoties en ademhaling hebben op jouw innerlijk welzijn. Het bereiken van coherentie door de ademtechniek tijdens de sessie zie je niet enkel op het scherm, je voelt ook onmiddellijk de positieve effecten ervan!

Gezondheidsscan

Voorkomen is beter dan genezen

Waarom een gezondheidsscan?

In de zoektocht naar de oorzaak van uw klachten, maken wij gebruik van de nieuwste hulpmiddelen, die een duidelijk en grondig beeld verschaffen over je gezondheid en lichamelijk functioneren.

Inzicht in uw gezondheid is de eerste stap naar een duurzame oplossing voor uw klachten!

De MULTISCAN - PRO is een nieuwe weg naar intelligente analyse binnen de functionele gezondheidszorg. 

Deze unieke gezondheidsscreening wordt in de U.S.A al een geruime tijd in ziekenhuizen gebruikt en is nu ook beschikbaar in België. 

Preventie wordt steeds belangrijker en de MULTISCAN - PRO kan ruim op tijd verstoringen in het lichaam opmerken, zodat pro-actieve therapie kan ingezet worden, waarbij tevens de resultaten van de therapie kunnen opgevolgd worden. 

Voor iedereen met chronische klachten of preventief als u gezond bent en wilt blijven.

De bodyscreening is volledig veilig en pijnloos en maakt een Electro-Interstitiële Scan (EIS) van het hele lichaam. De scan zelf, duurt 4 minuten en vindt zittend plaats. De metingen worden verricht via hoofd, handen en voeten, waarbij gebruik gemaakt wordt van zes electrodes.

Persoonlijke analyse

Je krijgt uitleg over de persoonlijke analyse tijdens een nabespreking. Onze screening levert een schat aan informatie op over:

  • Functionele metingen van verschillende organen, klieren en weefsels
  • Lichaamssamenstelling
  • Leefstijlscore
  • Statistische analyse van risicofactoren
  • Cardiovasculaire score
  • Autonome zenuwstelsel (stress)
  • Wervelkolomscore
  • Oxidatieve stress ( mate en tempo van lichaamsveroudering, zuurstofopname)

Een uitvoerig en persoonlijk scanrapport krijgt u thuis gemaild of gestuurd. Een week later kan jouw gezondheidstraject van start.

MEER WETEN

NLP

Neuro Linguïstisch Programmeren

Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren.

Waarom NLP?

Met NLP leer je hoe je met gesproken taal en non-verbale communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert.

Wat kan je met NLP bereiken?

NLP leert ons hoe wij onze ervaringen op een andere manier kunnen zien, zodat we de gewenste persoonlijke resultaten kunnen behalen. Daarbij onderzoeken we welke belemmeringen in de weg staan en als die bekend zijn passen we de programmering aan, totdat het doel bereikt is. Tijdens NLP-coaching ga je samen met een coach aan de slag om je inzicht te geven in de manier waarop jouw brein al jouw informatie verwerkt. Zo kom je er tijdens coaching achter wat voor jou de ideale manier is om dingen te veranderen.

Yoga

Innergize biedt ook Yoga aan. We doen dit op een zeer toegankelijke, laagdrempelige en down-to-earth manier.

Waarom Yoga?

Yoga en afvallen

Afvallen is niet direct een van de redenen waarom Yoga bestaat. Ja, een fysiek sterk en gezond lichaam is belangrijk, maar afvallen is niet het primaire doel van Yoga.
Toch tonen verschillende studies aan dat Yoga je helpt om af te vallen.

Yoga en hoge bloeddruk

Waar veel mensen bij de diagnose van een te hoge bloeddruk aar medicijnen tegen krijgen, hebben studies ook aangetoond dat Yoga een heel effectief middel is tegen een te hoge bloeddruk.

Yoga verbetert het functioneren van je brein

Yoga heeft op verschillende manieren een effect op je brein.
Studies tonen aan dat regelmatige beoefening van Yoga helpt om het functioneren van je brein te bevorderen op latere leeftijd.
Daarnaast is er in deze studie aangetoond dat het beoefenen van Yoga helpt om beter te kunnen concentreren. Een nuttige vaardigheid in een tijd waarin we constant worden blootgesteld aan allerlei prikkels.

Yoga en diabetes

De resultaten uit studies tonen aan dat Yoga een effectieve methode is om het glucose gehalte in het bloed te verminderen.

Yoga vermindert stress

Yoga en stress. Vaak worden deze twee in een adem genoemd. Te veel stress is vaak een van de belangrijkste redenen waarom mensen beginnen met Yoga.

Yoga helpt ook bij depressie.

Yoga als middel bij angst

Angst kan in sommige gevallen een groot gedeelte van iemands leven beheersen. Vaak worden en pillen of andere medicijnen toegeschreven. Onderzoek toont aan de Yoga ook een effectieve methode is om angst te verminderen.

Yoga en Kanker

Voor zover bekend is Yoga geen medicijn tegen kanker. Maar het kan wel ondersteuning bieden bij de behandeling ervan. Sowieso kan dit in de vorm van andere effecten uit deze lijst zoals bijkomende stress, slaapproblemen, angst, depressie, emotionele balans en het algehele gevoel van welzijn..

Yoga verbetert flexibiliteit

Dit wisten we natuurlijk al lang.

Yoga verbetert de longcapaciteit

Het doen van Yoga heeft een gunstig effect op de longcapaciteit. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn voor rokers, mensen met astma of andere longaandoeningen.

Yoga heeft een positief effect rugklachten

Ook rugklachten zijn een veelvoorkomende reden waarom mensen beginnen met Yoga. Yoga helpt rugklachten te verlichten en medicatie te verminderen.

Yoga verbetert je balans

Nuttig, want dit verkleint bijvoorbeeld de kans op vallen en het breken van botten op latere leeftijd.

Yoga heeft een positief effect op migraine

Yoga helpt je om beter te slapen

yoga schema

ICETRAINING

ICE CHALLENGE

Waarom Icetraining?

Omdat we meer en meer verwend worden, we nog weinig bewegen en buitenkomen, wordt ons lichaam, haar natuurlijk afweersysteem en bepaalde overlevingsmechanismen almaar minder op de proef gesteld. Daardoor verzwakt het stilaan meer en meer en ons lichaam heeft geen contact meer met haar innerlijke kracht. Met behulp van ‘Icetraining’ worden lichaam en geest terug op scherp gezet.

Training en coaching

Hoe werkt Icetraining?

De Ice Challenge bestaat uit drie power pijlers:

1. Ademhaling: Power breathing herstelt de biochemie in het lichaam, optimaliseert je ademhaling tijdens sport en rust, ontzuurt je lichaam, heeft een waanzinnige impact op het autonome zenuwstelsel en immuunsysteem, brengt je in diepe meditatieve rust, stimuleert je creatieve vermogens en emotionele balans. Door dagelijkse beoefening van deze eenvoudige techniek kun je enorme winst behalen in gezondheid, (sport)prestaties, innerlijke rust en inzicht. 

2. Koudetraining: De kou is een sterke natuurkracht die onze eigen innerlijke natuur weerspiegelt. Door de juiste manier van koudetraining komt er een reeks aan gezondheidsvoordelen op gang zoals vetverbranding, een gezonder immuunsysteem en vatenstelsel, ijzersterke focus, meer balans in hormonen en neurotransmitters, reset van de biologische klok en een heerlijke feel-good brein cocktail. 

3.  Mindset: De mindset is bepalend voor het succes. Met verschillende mindset oefeningen krijg je een scherpe focus, versterk je je body-mind connectie en word jij in staat je onderbewuste vermogens bewust te maken en te leren gebruiken voor jouw doelstelling.